Çocuklarda Egzama

Egzama Nedir? 

Daha sık egzama olarak bilinen atopik dermatit, yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık hafif olabilir veya cildin o kadar kuru olduğundan çatlar, kanar veya enfekte olur. Çocukların çoğu, çocukluk döneminde bir noktada kaşıntılı deri döküntüsü yaşar, egzama 10 çocuktan yaklaşık birinde gelişir.

Egzama nedenleri bilinmemektedir, ancak bazı gıdalar, mevsimsel veya çevresel alerjiler, stres, hormonlar ve hava gibi olabilecek genetik ve tetikleyici arasında bir kombinasyon olduğu düşünülmektedir.

Egzama teşhisi yanıltıcı olabilir çünkü her çocuk ciddiyet derecesinde değişkenlik gösterebilecek benzersiz bir semptom kombinasyonuna sahiptir ve kesin olarak teşhis için bir test yoktur.

Çocuğunuzun egzaması olduğundan şüpheleniyorsanız, çocuk doktorunuza danışın. Fiziksel bir muayene yapacaklar ve çocuğunuzun ortamında cilt tahrişine neden olabilecek şeyleri tanımlamanıza yardımcı olacaklar.

Egzama bulaşıcı değildir, bu nedenle egzama hastası bir çocuğu kreşten veya okuldan uzak tutmaya gerek yoktur.

Egzama Belirtileri

Egzama semptomları tipik olarak, yaşamın ilk birkaç ayında ve neredeyse her zaman bir çocuk 5 yaşına gelmeden önce ortaya çıkar. Egzama hastası olan çocukların yarısından fazlası, genç olduklarında daha fazla ortaya çıkacaktır.

2 ila 6 aylık yaşlarda egzamalı çocukların kaşıntılı, kuru, kırmızı cildi ve küçük yumruları olur. Bu egzama semptomları yanaklarında, alnında veya kafa derisinde görülebilir. Kollara, bacaklara ve gövdeye yayılabilir. Dirseklerinde, dizlerin arkasında, bilek ve ayak bileklerinin sırtında belirir.

Egzama belirtileri zamanla kötüleşir veya tam tersi düzelir. Birçok çocuk için 5 ya da 6 yaşında iyileşmeye başlar; Diğerleri ergenliğe ve erken yetişkinliğe dek sürebilir. Çoğu durumda, egzama remisyona girer ve semptomlar aylarca hatta yıllar boyunca tamamen kaybolabilir.

Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Bilinen egzama tedavisi yoktur. Bununla birlikte, çocuğunuzun doktoru, egzama tedavisinde yaygın olarak kullanılan kortizon ve steroid kremleri veya merhemler olarak da bilinen topikal bir kortikosteroid yazabilir. Bu egzama kremleri genellikle doğrudan etkilenen bölgeye günde iki kez uygulanır. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca bu kortikosteroidleri kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Bu kremler ve merhemler kuvvetlilik gösterebilir, bu nedenle başkasına yönelik topikal kortikosteroid uygulamayın.

Doktorunuz topikal steroid yerine steroidal olmayan ilaçlar önerebilir. Bunlar, kaşıntıyı kontrol etmeye yardımcı olmak için antihistaminleri veya ekzemalı çocuklarda sık görülen sekonder enfeksiyonları önlemek veya tedavi etmek için oral veya topikal bir antibiyotiği de reçete edebilir.

Egzama Konusunda Çocuğunuza Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

  • Cildi kurutan sıcak duşlardan kaçının.
  • Banyo süresi boyunca ılık su ve yumuşak sabun kullanın.
  • Ciltlerini ovma veya havlu yerine hafifçe kurulayın.
  • Yün veya kaba dokuma malzemeler de dahil olmak üzere cildini tahriş edebilecek kumaşlardan kaçının.
  • Pamuk gibi nefes alan malzemeleri tercih edin.
EKOL TIP MERKEZİ

Lokasyon
Mavişehir - Çiğli Kavşağı (EKOL SAĞLIK KAMPÜSÜ İÇİ) -İZMİR 8019/16 sk. No:4 Ataşehir Mah. Çiğli /İZMİR

BİZİ ARAYIN

Telefon Numaramız
+90 (232) 398 02 00

BİZE YAZIN

Size En Yakın Zamanda Dönüş Sağlayalım
[email protected]

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Çağrı Merkezimize
7 Gün 24 Saat Ulaşabilirsiniz

Ekol Tıp Merkezi

BAĞLANTILAR

İZMİR EKOL HASTANESİ
EKOL KBB
EKOL OBEZİTE
EKOL ÜROLOJİ
EKOL SAÇ EKİMİ
EKOL DERMATOLOJİ
EKOL HOSPITALS
EKOL GÖZ
DENT EKOL
EKOL INTERNATIONAL TIP MERKEZİ
EKOL ESTETİK
EKOL VARİS
EKOL BALCOVA TIP MERKEZİ
Ekol Tıp Merkezi

ANLAŞMALI KURUMLAR

Bilgi ve Randevu için numaranızı bırakın.. Sizi Arayalım!

HEMEN ARA
WHATSAPP'DAN YAZ